Saturday, May 15, 2010

Kisah raja dan orang tua yang bijak



Petikan daripada khutbah Jumaat Al-Allamah As-Syeikh Usamah As-Sayyid Al-Azhari hafizahullah yg disampaikan pada 27/7/2007 di Masjid Sultan Hasan, Kaherah.

Jazakallahu khairan diucapkan kepada Ustaz Muhammad Syukri Nazar yg banyak membantu dalam usaha penterjemahan video pendek ini. Jika individu di luar sana ada mendapati sebarang kesilapan pada terjemahan, dipersilakan untuk memaklumkannya.

10 comments:

Anonymous said...

syukran ^_^

Anonymous said...

syukran2..ana suka

al-aman said...

Two anons like this.

selaisepinggang said...

Salam, sahabat. Saya ingin meminta kebenaran untuk menggunakan bahan2 sahabat dalam blog saya untuk dikongsi bersama masyarakat.
Moga Allah merahmati ilmu yang saudara kongsikan ini. Terima kasih

selaisepinggang said...

Salam, sahabat. Saya ingin meminta kebenaran untuk menggunakan bahan2 sahabat dalam blog saya untuk dikongsi bersama masyarakat.
Moga Allah merahmati ilmu yang saudara kongsikan ini. Terima kasih

al-aman said...

To selaisepinggang: Dipersilakan wahai saudara/ri. Memang harapnya agar tulisan2 alfaqir disebarkan lebih meluas. Jazakallah khairan!

Affan Ruslan said...

Salam syeikh.
Ana tgk syeikh tulis kt mana ntah (tak ingat) pasal penyelewengan kitab-kitab ulamak muktabar yang antarnya Al-Ibanah dan Riyadhus Solihin serta beberapa lagi.

Kalau tak keberatan boleh tak buat entry khas pasal penyelewengan tu, contoh nye letak lah scan kitab dan compare antara kedua2nya.

Orang awam macam saya ada beberapa kali baca, tapi teringin juga nak tengok :)

al-aman said...

Salam, Affan. Saya bukan syeikh tapi syeikh in the making... insya Allah :)

Hmmm, seingat saya tulisan tentang itu mungkin dlm komen di blog Ust Nazrul. Insya Allah, JIKA berkesempatan saya akan berbincang dengan Jomfaham, bekerjasama dengannya :) Pendedahan sebegitu kurang sesuai di blog saya. Lebih sesuai di blog tumpuan ramai seperti Jomfaham.blogspot yg memang fokus kepada perkara-perkara sebegitu. Insya Allah, saya cuba usahakan tapi bukan dalam kadar yg segera ya :)

Affan Ruslan said...

Hehe

Oh takpe, ana nak tahu je.
Menarik hendak dikupas, nnt kalau kita cakap je org tak caya pulak kan. hehe.

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin