Friday, December 19, 2008

Harga wanita Melayu?


Saya percaya tentu ramai yg bengang dengan iklan celaka ini. Tapi, saya masih tak pasti apakah makna sebenar di sebalik iklan ini. Adakah ia bermakna bayaran untuk melanggan seorang pelacur? Saya rasa itulah jawapan kepada persoalan ini. Apa nak jadi ni?

Saya jumpa gambar ini di topix.com. Saya pun lupa bagaimana saya boleh merayau sehingga terjumpa laman web ini. Mungkin ini iklan di salah satu lokasi pelacuran di Malaysia atau di mana-mana sahaja. Kawan saya beritahu, jika ianya di Malaysia maka si tokey memang cuba taat dan patuh kepada kerajaan yg mewajibkan meletakkan tanda harga pada barangan. Walaubagaimanapun saya tak tahu adakah si bapa ayam ini melekatkan tanda harga pada setiap 'barangan'. Maaf, saya guna perkataan 'barangan' kerana mereka yg terlibat telah mencabut nilai kehormatan daripada dirinya. Maka, istilah apa lagi yg layak digunakan?

Yg sedihnya, komen yg diberikan oleh pengomen dalam laman web itu amat bodoh dan menyakitkan hati. Mereka saling menghina wanita negara lain berdasarkan harga yg tercatat di iklan itu. Dan antara yg paling bodoh yg memberikan komen ialah makhluk Melayu.

Kemarahan saya cukup tercabar. Tak kisahlah berapa harga yg tercatat, hakikatnya maruah seorang wanita tidak ternilai. Adakah anda turut rasa tercabar? Adakah anda rasa tercabar kerana 'murah'nya harga seorang wanita Melayu? Atau tercabar kerana maksiat pelacuran yg berleluasa tanpa ada pihak yg bersungguh membanterasnya. Usah peduli siapa yg terlibat. Melayu, Cina, Filipina, Rusia atau sesiapapun mereka.

Pening...pening...pening. Ya Allah, selamatkanlah kami daripada bencana ini! Aminnn.

9 comments:

AZAN SUBUH said...

Tercabar juga...ini tulis 'Malay Girl',kalau dia tulis 'Muslim Girl' lagi tercabar.

albaranji said...

..klu kire mahal dah 2...dgr crite klu d wakaf tapai ade je skadar upah kat topup kredit sekeping...balik awal terus...tp g2lah,kena tgk jauh.esok2 kite kena tanye gok ape pranan n tindakan kite...ya rabb tlglah kami.Allahummahdina wahdibina waj'alna sababan limanihtada...amin..

tercabar said...

saya pantang di cabar!!!!!!!!!
bagus jugak al-aman merayau2,ade info psl jenyah,teruskan merayau,dedahkan pada semua.BarokaLLAH fik.

Ummu Solehah Muhammad said...

ya allah.... sangat sedih melihat ini! sungguh! sgt menyedihkan...

Ummu Solehah Muhammad said...

boleh sy mintalk artikel ni utk di taruk di blog sy?

al-aman said...

Silakan Ummu Solehah, semoga bermanfaat.

ibnuziyad_12 said...

لا حول ولا قوّة إلاّ بالله

matadore said...

astaghfirullah!
*geleng2*

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin